En aquest post explico com podeu fer a casa el pot de la calma. És una eina súper útil per grans i petits i ens ajuda a regular-nos i relaxar-nos. A continuació el pas a pas:

MATERIAL NECESSARI:

img_2095 img_2096 img_2091 cola

 1. Pot de plàstic (també pot ser de qualsevol altre material, però com que és per infants, jo vaig escollir plàstic)
 2. Aigua calenta
 3. Cola líquida transparent (en aquest cas vaig utilitzar la mateixa que per enganxar la tapa)
 4. Purpurina d’un o varis colors i formes (en podeu trobar a qualsevol papereria o botiga de manualitats)
 5. Colorant alimentari, també del color que vulguis (A tot arreu et diuen que n’hi posis però en aquest cas vaig veure que la purpurina blava ja tenyia i no n’hi vaig posar)
 6. Un parell de cullerades soperes de glicerina o xampú transparent, la glicerina la vaig comprar a una farmàcia (també podeu tornar-ne a drogueries).
 7. Cola resistent (jo, vaig usar la mateixa per a les dues accions)

PASSOS A SEGUIR:

 1. Posa aigua calenta fins a una mica menys de la meitat del pot. Atenció! si el pot és de plàstic, no posis l’aigua directament del bullidor perquè el plàstic pot arrugar-se (és força evident, però a mi em va passar…)
 2. Afegeix la cola líquida fins que vegis que comença a tenir un aspecte més dens ( jo vaig utilitzar mig tub). Com més quantitat de cola, més a poc a poc es mouran les purpurines.
 3. Afegeix 2 cullerades de glicerina (o xampú transparent) i barreja-ho. Utilitzem cola i la glicerina perquè hi hagi fluids de diferents densitats i així la purpurina baixi a diferents velocitats.
 4. [Jo no vaig fer aquest pas] Afegeix colorant fins que agafi el color que t’agradi.
 5. Afegeix la purpurina en la quantitat que vulguis (jo en vaig tirar unes 4 cullerades soperes). us recomano usar purpurines de diversos colors, formes i mides perquè tingui un efecte més bonic.
 6. Remena-ho bé
 7. Afegeix aigua calenta fins que omplis el pot, deixant un dit d’aire perquè el contingut es mogui quan barregis.
 8. Quan el contingut estigui llest i vegis que l’aigua ja no està calenta, enganxa la tapa utilitzant la cola resistent perquè no es pugui obrir. A mi m’agrada com queda així, però si vols pots acabar el pot guarnint la tapa.
 9. Si vols, pots pintar el nom a la tapa (rotuladors permanents) o cobrir-la amb cintes adhesives, roba o el que vulguis, per donar-li un acabat més divertit…

img_2122 purprurina_pot purpurina_cau pot-acabat

img_2124 cinta tapes img_2140
i ja està, ja tens el teu súper pot de la calma 🙂

Espero que el post us hagi estat útil per passar una bona estona fent treballs manuals. En el proper, us explicaré com usar aquesta eina tant xula.